02.10.2016

#1 Market Update: Sentimentul pieței on-chain

#1 Market Update: Sentimentul pieței on-chain

Fondurile de investiții digitale au reușit să acumuleze în ultima săptămână cea mai mare cantitate de cryptoactive, profitând de scăderea pieței cauzată de evenimentul TerraLUNA. Ultima cantitate mare de cryptoactive acumulate de fondurile de investiții s-a înregistrat în noiembrie 2021.

Acest lucru ne poate spune că avem în față un posibil scenariu bullish pentru Bitcoin, deoarece investitorii au văzut evenimentul de “depeg” a UST-ului ca pe o oportunitate de a acumula cryptomonede la un preț redus.

Conform price action și a analizei on-chain, este posibil ca Bitcoin să-și găsească un “Bottom” în zona de 25,000$, unde fondurile de investiții și participanții la piață au simțit că la acest preț, Bitcoin este “undervalued”.

Conform analizei on-chain, observăm prin “Long-Term Holder Net Position Change” că graficul acestui indicator este în creștere. Chiar dacă sentimentul pieței este unul de frică și avem un price action negativ în ultimele săptămâni, investitorii long-tern văd acest lucru ca pe o oportunitate și acumulează cryptoactive.

De asemenea, graficul indicatorului “Percent of Supply Last Active 1+ Years Ago”, care ne arată cantitatea de Bitcoin care nu a fost mutată din portofele pe o perioadă mai mare de 1 an, a ajuns la o valoare istorică de 64% din cantitatea totală de Bitcoin aflată în circulație. După cum bine știți, dacă Bitcoin-ul stă în portofele digitale pentru holding și nu ajunge pe un exchange, înseamnă că oamenii nu vor să vândă acest asset. Un alt aspect al acestui lucru îl reprezintă faptul că există din ce în ce mai puțini Bitcoin pe exchange pentru tranzacționare și pentru participanții noi la piață.

În ciuda condițiilor precare macroeconomice din acest moment, datele din analiza on-chain rămân bullish pentru Bitcoin la nivel macro și long term. Investitorii au acumulat Bitcoin în acest an mai mult decât în anii precedenți. Dacă ne uităm la indicatorul “Illiquid Supply Change”, care ne arată investitorii care țin peste 75% din Bitcoin-ul pe care îl cumpără pentru holding, putem observa că investitorii nu-și vând Bitcoin-ul acumulat și că în timp acest lucru va crea o criză de lichiditate pe exchange-uri pentru Bitcoin. Datorită acestui lucru, în momentul când vom vedea o mișcare de creștere a Bitcoin-ului, cel mai probabil va fi una foarte agresivă și puternică.

Per total, momentan Fear & Greed Index se află la valori foarte scăzute, lucru care indică un sentiment de frică și incertitudine în piață. De asemenea, în sectorul DeFi, cantitatea totală de fonduri blocate ( Total Value Locked ) a scăzut la 111B$, adică la valoarea pe care o avea acest sector în iunie 2021.